Hvordan få ny jobb etter fylte 50?

Etter en stund ute av arbeidslivet så kom jeg endelig ut i ny jobb igjen – Yeeehaa…  :O))

Norge-gruppa på LinkedIn har hatt en diskusjon gående på dette hvor vanskelig det kan være og komme seg ut i ny jobb, etter en stund utenfor pga sykdom eller andre grunner –  når en har passert 45.

Min historie

Starter i 2005 jeg var så uheldig og få diabetes type 1 – noe som medførte at jeg måtte slutte i den jobben jeg trivdes så godt i. Jeg måtte slutte pga. at de “sikkerhetssertfifikater” som gjaldt ikke tillot diabetes type 1 så lenge en var insulinavhengig. Det har vært en lang kamp for å komme videre.

Jeg har aldr angra så mye på handlingen jeg gjorde når jeg var til sluttsamtale i Flytoget. Det første HR-direktøren starter møtet med er – “enten sier du opp selv eller så sier vi deg opp og da får du ingenting.” Der skulle jeg ha våkna men nei, selv ikke lederen i fagforeningen reagerte. Grunnen til at jeg ikke reagerte var at jeg var utrolig sliten og naiv nok til å tro en statlig arbeidsgiver ville handle på denne måten mot en arbeidstaker som var blitt syk i tjeneste.

Jeg var til og med sykemeldt da de forlangte at jeg skulle si opp selv. Jeg skrev oppsigelesen, leverte den og fikk kun 3 mndrs lønn + 16 t hos et firma som skulle hjelpe meg ut i ny jobb som kompensasjon for den tiden (6 år og 8 mndr.)  jeg hadde vært i Flytoget.  Nå i ettertid ser jeg jo at det var en usaklig oppsigelse.  Det værste er jo at fagforeningen (Norsk Jernabneforbund) godtok slike avslutninger for sine medlemmer. Men nå skal det sies at det er ikke bare jeg som blir behandlet på denne måten ved avslutting av arbeidsforhold det være seg om en måtte slutte pga sykdom eller av annen grunn. Denne handlemåten i Flytoget er vel mer regel enn unntak.

Jeg må si det at jeg har vært heldig jobber nå i Stormberg Konsept AS som selger/kundebehandler og STORTRIVES med det. Riktignok bare noen dager i uka men det er greitt en lærer seg til jobbe å stå på og sette pris på det en har. Så er det vel det at det er lettere å få ny jobb når en er i en jobb også?

Veien videre….

Historien fortsetter….

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s