Mat i særklasse

I helgen leste jeg en artikkel om Tind Spekevare AS i Stranda- www.tind.com Flott artikkel og du verden for en entusiasme for hvordan skal være eller rettere sagt bør være. Jeg har selv været medeier i en liten fiskematforretning hvor vi produserte alle varene selv og solgte fra egen fiskebil og leverte til noen få sykehjem i nærheten av produksjonslokalene. skal en overleve på kvalitetsmat idag må du ha et marked som er villig til å betale det det koster og produsere god HJEMMELAGET  kvalitetsmat.

http://www.dn.no/d2/d2mat/ – Les artikkelen under fliken D2 mat  satset sparepengene – reddet jobbene……..

Det er stor forskjell på leverandører av fisk og fiskemat. En kan tenke seg at når en tar 10 kg fisk og får 50 kg farse utav det, da er det ikke mye fisk igjen av farsen, i forhold til den som bruker samme mengde fisk og får kun 20 kg farse ut av det.

Det var med stor glede jeg leste om Tind Spekevare AS. Tenkte mye på alle de gode ideene vi hadde til produkter som kunne bli populære. Vi lagde så godt som alle varer selv. Vi hadde eget røkeri hvor vi røkte laks og torsk. Laksen hadde en røketid på 8 – 10 t og var fri for røykolje. Vi røkte hvalkjøtt til et påleggsprodukt – dette ble så populært blant kundene at vi ikke klarte og levere nok pga at dette var et sesongprodukt og ikke nok råvare inne til en hver tid. Hvalkjøtt er jo også noe av det mest riktige kjøttet og spise også. Synd at folk ikke bruker mer av det. Problemet med transmak og slikt er jo ikke det samme idag som før i hine hårde dager. Nye regler for oppbevaring og lagring ombord gjør at dagens hvalkjøtt er så godt som fri for transmak – en skal være ganske så uheldig dersom en kjenner slik smak av kjøttet idag.

Det var skikkelig koselig og stå på torg og selge til hyggelige og fornøyde  kunder. Prate med folk en trengte jo ikke å selge hele tiden, dele ut en smaksprøve en gang i blant. Det er jo slik en opparbeider og vedlikeholder kundeforhold. Men første kvartal i 1999 måtte vi gi oss fordi det var for lite råstoff, på grunn av mye dårlig vær og fiskerne vi tok råvarer fra ikke kom seg ut og fikk fiska. Men det var gøy så lenge det varte.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s