Er det blitt vår i Kongeriket nå- Mon tro?H

Nå er jeg lei vintern gitt. Men nå drypper det fra hustakene og snøen smelter, skal bli godt med tørre veier og kvitter fra hjemvendte trekkfugler. Det er ikke så veldig lenge til at en kan ta ut 2-hjulingen og suse  rundt og treffe andre mennesker på mc. Ser fram til det årlige Waffle-meet som noen jenter fra – www.bike.no – arrangerer ute på Tyrigrava.

I år Her får en ro i sjela blir det vel også en tur opp til Molde for å besøke venner. Har tenkt litt på om jeg skal kjøre til Bergen og ta Hurtigruten fra Bergen til Ålesund og kjøre derifra til Molde. Eller så blir det en tur over Valdresflya og ned til Geiranger og derifra til Trollstigen. Det er også en fin tur. I Geiranger anbefaler jeg å bruke – www.dalengaard.no –  Dalen Camping, fine hytter og flott natur og et servicevennlig Vertskap.

Dalen Gård ligger 7 km før/etter Geiranger sentrum mot Dalsnibba som er et flott og obligatorisk utsiktspunkt.

Fra Geiranger er det to muligheter og kjøre til Ålesund eller Åndalsnes. En kan ta fergen gjennom den vakre fjorden til Hellesylt og kjøre derifra til Ålesund og Molde. Personlig liker jeg best og kjøre over Trollstigen og ned til Åndalsnes og derifra til Molde. Fra Molde kan en forsette videre nordover.

Min favorittrute er å kjøre ut til Bud. I Bud, kan en stoppe på Ergan og se utover Hustadvika, idet fjerne ser en fiskeværet Bjørnsund, som i sin tid hadde 900 faste beboere i torskesesongen var det flere tusen der, det var sågar to bakerier der ute. Har en tid bør en gjøre en stopp på Harøysund og ta båten ut til Bjørnsund og oppleve en flott natur og ett flott fiskevær. Landskap fra Bjørnsund for den som liker å drive med sportsdykking, kajak og fiske så er dette plassen.

Fra Bud/Bjørnsund, kan en fortsette kystveien Hustad og derifra til Atlanterhavsveien. Her er det et must å besøke Håholmen Havstuer, Ragnar Thorseth sin øy. For å komme dit ut så må en i båt – en tur som tar ca 15 – 20 min. I sommerferien blir en hentet i stor flott Vikingebåt. www.haholmen.no Fiskeværet Håholmen - Ragnar Thorsets rike....

Eventyreren Ragnar Thoseth er kjent for sine vikingeferder jorda rundt, overvintring på Svalbard med familien i båten Havella samt mye mer.

En gruppe kajakker på tur på Hustadvika og Atlanterhavsveien et flott stykke veiarbeid. Atlanterhavsveien ble kåret til Århundrets byggver i 2005

Dette bildet er tatt på en flott sommerdag. Mye fint og se under vannflaten her også.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s